Åben celle

Åben-celle isolering giver optimal energiøkonomi.

Åben celle isolering

Åben-celle isolering, som giver optimal energiøkonomi og samtidig reducerer fugt- og luftgennemstrømning i væsentlig grad.

Åben-celle udlægges som en væske, og i løbet af sekunder udvides væsken til 80 gange sin væskevolumen. Skummet hæfter direkte på underlaget og danner et samlingsfrit, permanent dæklag over og rundt om selv de vanskeligste former.

Det giver optimal energieffektivitet og forbedrer luftkvaliteten indendørs ved at fjerne luftgennemstrømning gennem vægge.

Når isoleringen er på plads, bevares ydeevnen i resten af bygningens levetid. I modsætning til megen konventionel isolering, så forårsager tid og temperaturforandringer ingen ændring af isoleringens værdi eller form, når der sprayisoleres med polyuretan.

Åben-celle isolering er CE-mærket og godkendt

Åben-celle isolering er ugiftigt sprayskum, der har gennemgået mange omfattende test, og som er både CE-mærket og godkendt.

Det er et grønt produkt, der er udviklet med tanke på miljøet. Den unikke formel for produktet indeholder ingen ozonnedbrydende kemikalier som fx CFC, HCFC, fibre, formaldehyd og asbest.

Der frigives ingen giftstoffer efter installationen, og da produktet aldrig nedbrydes eller forringes, behøver man ikke at være bange for, om skadelige fibre eller gasser vil belaste luften i fremtiden.

Åben-celle reducerer luftbåren støj og støv, hvilket gør produktet til det sunde valg for dem, der lider af allergi, astma eller overfølsomhed for kemiske stoffer.

Densiteter

Åben-celle polyuretan-sprayskum findes derimod i densiteter lige fra 8 kg/m3. En af de fordele, som disse lavere densiteter giver, er en mere økonomisk udfyldning, fordi isoleringsdensiteten er direkte relateret til udfyldningen (lav densitet = udfylder mere).

Selv om R-værdien af åben-celle er noget mindre end halvdelen af den lukkede celle, giver den åbne celle alligevel udmærkede tekniske varmeisoleringsegenskaber og lufttæthed, fordi der ikke er samlinger.

Åbne celler bør ikke anvendes i udvendige bygningsdele, eller hvor de kan være i direkte kontakt med vand eller fugt. Åben-celle er også yderst effektiv som lydisolering og kan med fordel anvendes i skillevægge og mellem strøer som trinlydisolering. Andre egenskaber ved den åbne celle er en blødere overflade samt mindre styrke og stivhed end ved den lukkede celle.

Fordele:

  • Beskyttende lag fri for samlinger – eliminerer luftindtrængning
  • Reducerer energiforbruget væsentligt, så isoleringsomkostningerne hurtigt bliver tjent ind.
  • Forhindrer effektivt kuldebroer
  • Reducerer eller eliminerer varmeoverførsel mellem bygningsdele
  • Sundere hus, bedre komfort fra dag ét
  • Perfekt luft- og dampspærre
  • Reducerer omkostningerne ved opvarmning/afkøling
  • Miljøvenlig
  • Forhindrer skimmelsvampevækst
  • Hurtig og effektiv installation

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller mangler du råd og vejledning? Du er velkommen til at kontakte os!