Lukket celle

Lukket-celle polyuretansprayskum er blandt de mest effektive isoleringsmaterialer, der er kommercielt tilgængelige.

Lukket celle polyuretan

Lukket-celle spraypolyuretan-isolering. Produktet er i praksis det mest effektivt isolerende materiale, der er tilgængeligt på markedet. Lukket-celle isolering fungerer på én gang som dampspærre, isolering og luftspærre.

Produktet har samme egenskab som Åben-celle isolering: det sprayes i væskeform direkte på underlaget og danner et samlingsfrit, permanent dæklag over og rundt om de mest vanskelige former.

Dog udvider væsken sig kun til 50 gange sin væskevolumen og fylder sprækker og samlinger. Produktet er perfekt til fx krybekældre, hvor det danner en konstant isolerende luftspærre, som bevares i resten af bygningens levetid.

Med en af de højeste R-værdier pr. cm for tilgængelige isoleringsmaterialer medvirker Lukket-celle isolering til at reducere energiomkostningerne og samtidig forbedre bygningens komfort og indeklimaets kvalitet, fordi støv og anden ydre forurening ikke kan infiltrere bygningen på grund af isoleringens konstant lufttætte forsegling.

Lukket-celle er et grønt produkt med en unik formel

Produktet indeholder ingen ozonnedbrydende kemikalier som fx klorfluorkarboner, HCFC eller cellulosefibre, formaldehyd og asbest. Der frigives ingen giftstoffer efter installationen.

Da produktet aldrig nedbrydes eller forringes, behøver man ikke at være bange for, om skadelige fibre eller gasser slipper ud i luften i fremtiden. Lukket-celle isolering forøger også den strukturelle styrke og øger styrken med op til 300 % i en konstruktion.

Mest effektive isoleringsmaterialer

Lukket-celle polyuretansprayskum er blandt de mest effektive isoleringsmaterialer, der er kommercielt tilgængelige. Lukket-celle isolering indkapsler en isolerende luftart i cellerne, hvilket medfører meget effektiv isolerende egenskaber i materialet.

Desuden giver produktstrukturen med lukkede celler en meget effektiv luftspærre, meget lavt udslip af vandgas (også kaldet “Perm”) og udmærket modstandskraft mod vand. Den mest almindelige densitet for lukket-celle polyuretanskum er ca. 41 kg/m3.

Lukket-celle uretancelleplast er sædvanligvis kendetegnet ved stivhed og styrke plus den høje R-værdi. Studier viser desuden, at vægstyrken kan fordobles eller tredobles, når der anvendes skum med lukkede celler. Lukket-celle er netop blevet godkendt som radonspærre i grundkonstruktioner.

Fordele:

 • Alle værdier og godkendelser er bekræftet af uafhængige testinstitutter
 • Helt fri for samlinger og uden fastgørelsespunkter
 • Energibesparelser på op til 70 %
 • Forhindrer kuldebroer
 • Reducerer eller eliminerer varmeoverførsel i konstruktionen
 • Forhindrer indtrængning af allergener og støv
 • Perfekt luft- og dampspærre
 • Reducerer udgifterne til opvarmning/afkøling betydeligt
 • Miljøvenlig
 • Forhindrer skimmelvækst
 • Tjener sig hurtigere ind end andre isoleringsmaterialer

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller mangler du råd og vejledning? Du er velkommen til at kontakte os!