Skumisolering

Polyuretan-sprayskum er en højeffektiv isolering, som når den anvendes øger sin volumen 30-80 gange.

Hvad er polyuretan skum isolering?

Polyuretan-sprayskum er en højeffektiv isolering, som når den anvendes øger sin volumen 30-80 gange. Den giver en overflade, som er fuldstændig fri for samlinger, kontant, solid og lufttæt.

Selv de mest komplicerede revner forsegles helt. Fordi det udlægges så tilpasser skummet sig fuldstændig alle former, hjørner og hulrum. Sprayisolering med polyuretan kan ofte kategoriseres som enten ”åben-celle” eller ”lukket-celle”. Der er flere store forskelle mellem de to typer, som indebærer fordele og ulemper for begge, afhængigt af krav til slutresultatet.

Polyuretan brugt til sprayisolering er et ekstremt alsidigt materiale, som findes med mange forskellige fysiske egenskaber og densiteter. Derfor er det nødvendigt, at slutbrugeren har forståelse for disse forskelligheder for at vælge det system, som er bedst egnet til det ønskede resultat.

Lukket celle

Lukket celle er blandt de mest effektive isoleringsmaterialer, som er kommercielt tilgængelige i dag. Lukket celle isolering indeholder en isolerende luftart, som efterlades i cellerne, hvilket giver meget effektivt isolerende egenskaber i materialet.

Desuden giver dette produkts lukket-celle natur en meget effektiv lufttæthed og udmærket modstandsdygtighed over for vand. Den almindeligste densitet for lukket-celle er omkring 34 kg/m3.

Lukket celle uretancelleplast kendetegnes sædvanligvis ved sin stivhed og styrke, udover sin høje R-værdi.

Åben celle

Åben celle polyuretan-sprayskum findes derimod i densiteter lige fra 8 kg/m3. En af de fordele, som disse lavere densiteter giver, er en mere økonomisk udfyldning, fordi isoleringsdensiteten er direkte relateret til udfyldningen (lav densitet = udfylder mere).

Selv om R-værdien af åben-celle er noget mindre end halvdelen af den lukkede celle, giver den åbne celle alligevel udmærkede tekniske varmeisoleringsegenskaber og lufttæthed, fordi der ikke er samlinger. Åbne celler bør ikke anvendes i udvendige bygningsdele, eller hvor de kan være i direkte kontakt med vand eller fugt.

Åben celle er også yderst effektiv som lydisolering og kan med fordel anvendes i skillevægge og mellem strøer som trinlydisolering. Andre egenskaber ved den åbne celle er en blødere overflade samt mindre styrke og stivhed end ved den lukkede celle.

Fordele

  • Beskyttende lag fri for samlinger – eliminerer luftindtrængning
  • Reducerer energiforbruget væsentligt, så isoleringsomkostningerne hurtigt bliver tjent ind.
  • Forhindrer effektivt kuldebroer
  • Reducerer eller eliminerer varmeoverførsel mellem bygningsdele
  • Sundere hus, bedre komfort fra dag ét
  • Perfekt luft- og dampspærre
  • Reducerer omkostningerne ved opvarmning/afkøling
  • Miljøvenlig
  • Forhindrer skimmelsvampevækst
  • Hurtig og effektiv installation

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller mangler du råd og vejledning? Du er velkommen til at kontakte os!